zondag 23 augustus 2009

Wat is Chiro?

Wat is Chiro nog meer dan spel
Een stuk van jezelf, 't zit onder je vel
Waar iedereen mee beweging maakt
Dat is chiro als je 't mij vraagt!

Elke zondag komen meer dan 100.000 kinderen en jongeren uit heel Vlaanderen samen om plezier te maken, te ravotten, te spelen, te lachen, te zingen, … Allen zijn ze lid van de grootste jeugdbeweging van BelgiĆ«… de Chiro!

De Chirogroepen willen alle kinderen en jongeren in hun vrije tijd samenbrengen, zonder onderscheid. Via spel willen we hen ervaringen laten opdoen, leren samenleven, een kijk bieden op zichzelf en de wereld.

Chiro is ook meer dan alleen spel, we willen een leerschool voor het leven zijn. Vertrekkend uit de leefwereld van kinderen en jongeren willen we met hen streven naar een chirodroom: een wereld waarin waarden als graag zien, rechtvaardigheid en innerlijkheid centraal staan.

Ook de Chiromeisjes van Peer willen hieraan meewerken. Al 54 jaar komen jongeren uit Peer samen voor een toffe zondagnamiddag. Met een enthousiaste leidingsploeg zorgen we keer op keer voor toffe activiteiten. Dat gaat van rustige kringspelen, actieve pleinspelen , avontuurlijk bosspelen, tot spannende sluiptochten en verrassende zoektochten. Ook vinden er wel eens luidkeelse zangstondes of creatieve momenten plaats. Het Chirojaar begint in september en eindigt met een spetterend bivak in de zomervakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.